Новата FlexInduction

 

 


Тук топлината възниква непосредствено на дъното на съда. Вместо извор на топлина под стъклокерамиката, индукционната намотка създава електромагнитно поле, което въздейства на дъното на тенджерата (тенджерата е необходимо да съдържа желязо, можете да направите проверка с магнит). Вследствие от това дъното се загрява изключително бързо. Готвенето с индукция е най‑безопасният, най‑бързият, а поради най‑малките енергийни загуби и най‑икономичният начин на готвене.


Сигурност.


Най‑икономичният начин на готвене. Готварската зона се нагрява само посредством горещото дъно на съда, в който готвим. Затова и се загрява значително по‑малко, по‑бързо се охлажда и по този начин намалява вероятността да се изгорим след като приключим готвенето.
Индукционната зона разпознава поставения на нея съд, както и повърхността му автоматично. Работи само ако на нея е поставен съд и само на мястото,което заема съдът. Останалата повърхност остава студена през цялото това време. Нагряването се преустановява веднага след като отстраним съда.

 

Лесно почистване.


Индукционните котлони се почистват толкова лесно. Плотът се загрява съвсем леко и то само под съдовете поставени на него. Останалата повърхност остава студена. По този начин нищо, което падне до тенджерата не може да загори, дори и да е захар За да почистим е достатъчно просто леко да забършем.

 

 

 

Спестяваме повече време.

Време необходимо за загряване на два литра вода от 15 ºC на 90 ºC:

Стандартни котлони      9:54 мин.

Газов котлон                   7:01 мин.

Индукция PowerBoost    3:39 мин
 

PowerManagement функция
 

Електрическата инсталация в дома Ви или „таблото с бушони”не Ви позволяват да включите котлона на по‑голяма мощност (7 kW и повече)? С индукционните котлони Bosch това вече не е проблем – благодарение на функцията PowerManagement можете да намалите макс. мощност на зоните посредством потребителските настройки и с това и захранващото напрежение на котлона. .

 

 

 


Максимална гъвкавост

 

Ефикасно разпознаване на съдове: четири отделно разпознаваеми, овални индукционни намотки
Сигурно, бързо и комфортно: зряла индукционна техника плюс най-модерно обслужване с TouchControl / DirectSelect
 

 

 

 

 

FlexInduction


Зад името FlexInduction се крие променливо използваема 40 на 20 сантиметрова отоплителна зона, състояща се от две половини. Двете могат да се ползват поотделно (стандартен режим) или свързани в цялостна площ (гъвкав режим). По този начин малки или големи съдове могат да бъдат наредени по желание един до друг или зад друг. В гъвкавия режим цялата готварска зона се захранва със зададената мощност. Но топлина се образува само там, където трябва: в тенджерата. И то бързо и икономично. 


 

 

Превъзхождаща техника

 

Под FlexInduction-зоната се намират четири овални, електромагнитни намотки, които позволяват едно особено равномерно разпределение на топлината по целия плот и прецизно разпознаване на съдовете. Според размера и формата на използваните готварски съдове се включват една, две, три или четири от намотките. Така например по-голяма тенджера може да бъде загрята на горните две намотки и допълнително една по-малка на най-долната, докато намотката помежду им не работи. Толкова много прецизност е не само ефикасна, но и сигурна: по този начин метални части като например лъжица, оставена до тенджерата се нагрява съвсем слабо.

 

Гъвкавост плюс комфорт

 

FlexInduction на BOSCH прави и без това гъвкавата и ефикасна индукционна технология още по-приспособима – съответно готвенето още по-приятно, сигурно и красиво. Това се дължи не на последно място на оптичния вид и комфортно обслужване. Елегантен ComfortProfil и оптично както и функционално управление DirectSelect. Тук се прибавя освен индивидуално използване на индукционната топлина и бързото директно набиране чрез натискане на степента на мощност. Така готвенето с индукция е истинско удоволствие!.
 

 

Вижте всички котлони с индукция от тук >>