Ново поколение аспиратори

 

 

 

 

 

Ние не познаваме Вашия вкус ....


но имаме подходящото за всеки вкус.

 

 

 

 

Аспиратори с телескопично изваждане
При употреба тези аспиратори се издърпват напред и по този начин
се виждат само по време на използването им.

 

 

 

 

 

 

Аспиратори за пълно вграждане
Тези аспиратори са вградени изцяло в кухненски стенен
шкаф или комин и по тази причина изобщо не се виждат.

 

 

 

 

 

 


Ерго дизайн
Аспираторите с монтаж за стена с Ерго дизайн Ви дават
възможност за неограничена свобода чрез полегатата си
форма.

 

 

 


Дизайн „четирискатен покрив”
Аспираторите с този дизайн въздействат чрез своята класическа линия
и особено чрез полегатия си наклон.
 

 

 

 


Дизайн „кутия”
Аспиратори с дизайн „кутия” могат да се поръчат също така с
по-тясна кутия с „тънък” или „супер тънък” профил.
 

 

 

 

 

 
Стъкло като дизайнерски елемент
Стъкло се използва преди всичко за Ерго-дизайн и за
извития дизайн на капака. Някои модели могат индивидуално
да бъдат снабдени с бяло или черно декориращо стъкло.

 

 

 

Дизайн L
Аспиратор с Дизайн L е със специална форма и може да бъде снабден със странично индиректно осветление. За перфектна комбинация с Вашите кухненски шкафове или
други домакински уреди може да бъде снабден с декориращо
стъкло в бяло или черно.

 

 

 

 

 

 

 

 

При Bosch отвежданият и циркулиращият


въздух миришат по един и същи начин.


На нищо.

 

 

 

 

 

Функциониране на системата с циркулиране на въздух
Системата с циркулиране на въздух на един аспиратор се базира на принципа на обмен на въздуха. Вместо, както при отвеждането на въздуха, всмуканите изпарения да се изведат извън къщата през въздуховод и да се налага осигуряването на чист въздух през прозорец,те се филтрират и пречистват в системата за циркулиране на въздуха.По този начин в един непрекъснат кръговрат въздухът се подновява постоянно. За целта винаги е необходим филтър от активен въглен: или като стандартен филтър от активен въглен, или като модул CleanAir.Модул CleanAir (чист въздух) Модулът CleanAir се състои от специален филтър от активен въглен и външна бленда. Чрез голямата, подобна на ламели повърхност на филтъра от активен въглен и неговия много голям дял на активен въглен (съответстващ на големината на около 50 футболни полета) се достига особено силно редуциране на миризмите (95%). По този начин специалният филтър с активен въглен постига резултати като тези на системата с отвеждане на въздух и е с около 25% по-добър от стандартния филтър с активен въглен.

 

 

 

 


Ефективност
По въпроса за енергийната ефективност никой не може да се заблуди за аспираторите на Bosch с модул CleanAir. Даже напротив – те имат някои предимства пред тези с отвеждане на въздух: тъй като не се налага снабдяване с чист въздух, не е необходимо да се отваря прозорец. Без въздуховоди за отвеждане на въздуха не трябва да се прави дупка в стената. По тази причина през лятото е приятно прохладно, а през зимата приятно топло – без да се губи ценна енергия.
 

Енергоспестяващи къщи
В случай, че живеете в енергоспестяваща къща, решението какъв аспиратор да изберете – с отвеждане на въздуха или с циркулиране – отчасти се спестява, тъй като в пасивните, нискоенергийни, нулевоенергийни и 3-литрови къщи се допускат аспиратори единствено на принципа на циркулиране на въздуха. От една страна това естествено се дължи на спестяването на енергия, а от друга страна на специалната изолация на къщите, която значително би се нарушила от използването на въздуховод. Абстрахирайки се от това, те повлияват разбира се положително за топлинния баланс на къщата през зимата и чрез постоянната смяна на въздуха осигуряват приятен, равномерен климат в помещението.

 

 

>>Научете повече за новото поколение аспиратори на Bosch.