Новата пералня iDOS

 

Автоматично оптимално дозиране i-DOS.

 

 

 

- Напълно интегрирано и автоматично дозиране на перилен препарат и омекотител
- Перфектни резултати, оптимално опазване на ресурсите, по-малък риск от алергии
- Две нови автоматични програми разпознават количеството и вида на текстила
Нищо против интуицията. Но който си мисли, че пералната машина се дозира най-добре „по чувство” – бърка: анализи доказват, че в повече от 90 процента от случайте се ползва или прекалено много или малко перилен препарат. Това се отразява неблагоприятно върху резултата от пране, околната среда и бюджета. Но сега BOSCH разработи една иновация, с която практически не може да се сбърка: i-DOS – интелигентната, напълно автоматична дозираща система.
 

 

 

 

Абсолютно точно вместо приблизително.


Но как функционира i-DOS? Интегрирани потопяеми помпи изтеглят точното количество течен препарат от резервоар към барабана. Със стъпки за дозиране в милилитри i-DOS е ненадминато по прецизен от други дозиращи системи. И не само това: i-DOS дозира и омекотителя автоматично и точно. Количеството се определя от зареденото пране, степента на замърсяване съответно твърдостта на водата както и избраната програма. Основната настройка – примерно изходно количество за нормално замърсяване на дебел памук – могат да бъдат индивидуализирани чрез дисплей, например при особено варовита вода. Тогава i-DOS винаги избира тази настройка. При нормално домакинско приложение двата i-DOS-резервоара стигат за около 20 пранета – с електроди се указва степента на зареждане. В специални случаи е възможно и ръчно дозиране чрез отделно дозиращо отделение – например при използване на класическа прах за пране или допълнителен препарат за петна.

 

 

 

Повече автоматика, повече комфорт.


И това не е всичко: Уредите на BOSCH Logixx 8 с i-DOS имат две нови автоматични програми: “Automatik” и “Automatik soft”. Чрез специална сензорика машината познава не само количеството пране, но и вида текстил и определя притока на вода, броя на изплакващите цикли и оборотите. Интегрираният сензор за мътност регистрира по време на пране освен това степента на замърсяване и реагира до два пъти с последващо дозиране на перилния препарат. И механиката както и управлението на време и температура са вързани към тази сензорика. Така с програмата “Automatik” могат да бъдат изпрани перфектно и смесени зареждания. Зареждате прането, избирате “Automatik”, включвате – готово!

 

 

Без усилия по-добре и по-ефективно.

 

По-добро изпиране без усилия при опазване на ресурсите и освен това намаляване на риска от алергии – всичко това е възможно с i-DOS на BOSCH. Това че новите уреди Logixx 8 разполагат освен всичко и с ефективният и тих EcoSilenceDrive и специалният антивибрационен дизайн на страничните стени ги правят още по атрактивни. Никой не трябва да се лишава и от доказалата се автоматика за петна. Но затова пък от висок разход на енергия: той е дори 30 процента под границата за енергиен клас А.

 

Винаги перфектно чисто.

Предимствата са на ръка – на първо място оптимален перилен резултат без напрежение и усилия. Вместо образуване на пяна и дразнещи кожата остатъци от перилен препарат при предозиране, както и сивота и избледнели цветове при ниско дозиране, с i-DOS прането излиза правилно изпрано от машината: перфектно чисто, искрящо и свеж аромат. Това помага на природата, която при свръхдозиране се натоварвана толкова, колкото и от повишеното количество вода, необходимо за допълнително изплакване. До 30 процента по ниското потребление на перилен препалат се усеща и домакинския бюджет.